+40730 543 882 contact@ynnovo.com
Back to top

Politica de retur şi livrare

  /  Politica de retur şi livrare

Condiţii de returnare

În condiţiile în care un client doreşte renunţarea sau retragerea din contractul încheiat cu www.ynnovo.com, acesta o poate face respectând paşii următori, termenii şi condiţiile menţionate mai jos.

Pasul 1: Completarea formularului de retur

Pasul 2: Returnarea produsului alături de o copie a facturii fiscale de cumpărare a produsului returnat.

Data maximă de retur

Pentru renunţarea la oricare dintre produsele cumpărate nu este necesară invocarea vreunui motiv, conform O.U.G. nr. 34/ 2014 cu modificările ulterioare. Orice produs poate fi returnat într-un termen de 14 zile de la data primirii acestuia.

Criterii de acceptare/ refuz al returului

Produsele care urmează a fi returnate trebuie să fie în perfectă stare de funcţionare, exact cum au fost primite şi să aibă toate etichetele intacte. De asemenea, orice produs urmează a fi returnat în ambalajul original. În cazul în care produsele nu sunt returnate în ambalajul original, sau dacă acestea nu mai deţin anumite accesorii, sau prezintă deteriorări nu mai pot fi returnate. Suma cu care urmează a fi diminuată valoarea produselor returnate urmează a fi comunicată către client după evaluarea prejudiciilor. Nu sunt acceptate la retur produsele care prezintă urme de modificări fizice, pete, zgârieturi etc.

Atunci când un produs este returnat, se vor returna şi eventuale bonusuri sau cadouri primite la comanda respectivă.

Printre acţiunile care duc neacceptarea produselor returnate sau chiar la pierderea dreptului consumatorului de a se retrage dintr-un contract sunt următoarele:

1. Utilizarea produselor în orice alt mod decât testarea prin pornirea/ oprirea acestora;

2. Îndepărtarea sigiliilor şi a etichetelor;

3. Ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale (ambalajele originale fac parte integrantă din produs);

4. Zgârierea, pătarea, murdărirea, impregnarea produselor cu substanţe externe.

Cheltuieli de retur

Toate cheltuielile asociate cu returnarea produselor urmează a fi suportate de către client, respectiv costurile de livrare, ramburs, eventuale comisioane bancare sau costuri pentru plăţile online. Contravaloarea produsului returnat urmează a se plăti către client în cel mult 14 zile din momentul în care produsul returnat ajunge în posesia vânzătorului. Contravaloarea aferentă produselor returnate va fi restituită doar dupa verificarea acestor produse şi după stabilirea de comun acord a modalităţii de restituire, sau conform procedurilor legale.

Răspundere retur

Clientul care urmează a expedia produsele returnate este direct răspunzător de corectitudinea datelor înscrise pe documentul de transport (AWB), dar şi de ambalarea corectă şi etichetarea coletelor. Produsele returnate trebuie să fie protejate de toţi factorii care pot aduce daune şi care pot deteriora produsele returnate pe întreaga durată a transportului.

Date de contact pentru retur

Pernstein Group S.R.L.

Telefon: +40730 543 882

Email: contact@ynnovo.com

Livrare prin curier

Livrarea se va face prin curierul Fan Courier, cu termen de până la 5 zile lucrătoare.

Produselor li se adaugă taxa de livrare de 15 RON, indiferent de zona geografică.

Livrarea este posibilă momentan doar pe teritoriul României.

În cazul în care sunteţi interesat de livrarea în altă zonă, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de email: contact@ynnovo.com.

Taxa de livrare se va aplica şi va fi vizibilă în coş inclusiv pentru comenzile care conţin şi produse aflate în promoţie cu transport gratuit.

Livrarea este gratuită pentru comenzile cu valoare mai mare de 450 lei. În cazul în care o comandă conţine un card cadou, valoarea totală rezultată fiind sub 450 de lei, transportul gratuit nu se aplică. Mai exact, produsele vândute şi livrate din comanda respectivă trebuie să fie în valoare de minim 450 de lei, astfel încât să beneficieze de transport gratuit.

Ridicare din showroom

Momentan, serviciul de livrare din sediu pentru produsul Ynnovo nu este disponibil.